2 x EKS kvalifisert til Lag-NM

IMG_2205
Stina Oug/EKS Copy IV Me på Hønefoss (foto: Helene Gjerde Aamdal)

Det var med en viss spenning vi gikk inn i prosjekt «kvalifisere til Lag-NM».
Stina og Copy debuterte i sin første MB sammen på Kongsberg, lørdag 29. juli. På søndagen ringte jeg og spurte om hun ville prøve på å kvalifisere seg til Lag-NM. Sporty Stina svarte JA uten å blunke! Fristen for å melde interesse til rideklubben var satt til 13. august så vi måtte planlegge de neste to helgene nøye.
IMG_2203
(foto: Helene Gjerde Aamdal)
Hønefoss var første stevne ut med sitt D/L-stevne, 5-6. august.
Stina rei et fantastisk godt program på lørdagen og vant med 67,7 %. Dermed var kvalifiseringen for å få starte MB på L-stevne i boks. Vi satte snuten hjemover og brukte kvelden på å pugge et nytt program. Stina må ha en klisterhjerne når det kommer til å lære seg dressurprogrammer. På søndagen rei hun seg inn til en 2. plass på med 64.85 %. Kvalifiseringskravet er 62 % i MB på L-stevne så nå manglet de kun en kvalifisering.

6174655216_IMG_2916
Stina på premieutdeling i Sarpsborg(foto: Eva Kindahl)

L-stevne på Kalnes arrangert av Sarpsborg og omegn Rideklubb sto for tur 12-13. august.
Poengene fra dommerne på lørdagen var ganske forskjellige og de endte på 61.986 %. Ikke langt unna kvalifiseringskravet men er kravet på 62 % så er det det som gjelder!
Etter søndagens ritt var derfor spenningen stor da vi trippet rundt og ventet på resultatet! 63.162 % og vi kunne endelig slippe jubelen løs!
IMG_2206
Eva Kindahl/EKS Ment II Be (foto: Helene Gjerde Aamdal)

Min herlige EKS Ment II Be, eller Mentos som jeg kaller han for her hjemme, var utrolig fin å ri på Hønefoss. Denne sesongen har jeg debutert i klassene MA:1 og Prix St George.
Selv om hesten har startet klassene tidligere er de helt nye for meg. Mentos er en skikkelig gentleman som alltid stiller opp for meg. Vi er ferdig kvalifiserte til Lag-NM men må ut å få erfaring i disse klassene.

IMG_2204(foto: Helene Gjerde Aamdal)

De to siste helgene har to hester og to ryttere reist hjem med til sammen fire 1. plasser, to 2. plasser og en 5. plass.
Nå venter vi på at klubben skal gjøre uttaket. Uansett om vi får ri Lag-NM eller ikke er jeg ufattelig stolt over å ha to hester fra eget oppdrett som er kvalifisert.
Det lover godt for fremtiden!

IMG_2217

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s