EM i sentrum

EM 6
EM i Gøteborg ble en historisk folkefest! Med tårer i øynene innså jeg at den sporten jeg trodde skulle interessere meg minst, beveget meg mest.

 

EM 2

Vi snakker om firespann kjøring. Fire vakre hester i et spann, vakkert seletøy, staselige vogner og stilige kusker som kommer gjennom Gøteborgs gater. På lørdagen var det maratonkjøring. Ekvipasjene forlytter seg gjennom byen, fra Heden til Slottsskogen.
(foto: Rebecca Mender)

EM 7

16 hestehøver klapprer mot asfalten i Gøteborgs gater. Når en ekvipasje er i maratonløypa, starter en annen sin ferd fra Heden til Slottsskogen.
De blir heiet frem av folk i gatene, i vinduer og på balkonger. Selv kuskene og deres medhjelpere har uttalt i media at de aldri har opplevd noe lignende. Vanligvis «gjemmes» de bort ute på landsbygda og de fremmøtte er stort sett de samme entusiastene hver gang. (foto: Rebecca Mender)

EM 5

Når vi ankommer Slottsskogen blir vi overrumplet av folkemassen vi ser. Gøteborg har gått mann av huse og det er ca. 25.000 mennesker som har møtt opp. Mange av dem har sikkert aldri vært borte i hest eller hørt om denne sporten. (foto: Rebecca Mender)

EM 3

I maratonkjøringen skal ekvipasjene passere 8 forskjellige hinder med alt fra porter, trær, vann og slalom og bakker mm. Det går på tid og er både fysisk og psykisk krevende for alle involverte. Hestene i spannet følger med på kuskens instruksjoner, de vet til enhver tid hvem han snakker til, de kan høyre og venstre. (foto: Rebecca Mender)

EM Orkester

Et staselig musikkorps spilte i takt med at hestene beveget seg forbi. (foto: Eva Kindahl)

EM 4

En av ekvipasjene i vannhinderet. Foran oss står et par i 70-årene som åpenbart aldri har vært borte i sporten (eller hest);
– Det är en som liksom hänger bak på vagnen, säger en av dem.
– Ja, det ser ut som när de kör segelbåt, svarar den andra.
(foto: Rebecca Mender)
EM 1

Jeg elsker denne bilden! Fire flotte hester, kusken, også bygningene som forteller oss at dette er midt i sentrum av en stor by. (foto: Rebecca Mender)

EM 8

I kjøring konkurreres det i disiplinene presentasjon, dressur, maraton og presisjonskjøring. Bildet er fra fredagens dressurkjøring.
Sporten er vakker og den vekket så mange følelser i meg. Det er kultur, det er tradisjon, det er power, det er styrke og det krever kunnskapsrike hestemennesker med presisjon og følelse helt ut i fingertuppene! Dette er noe vi i de fleste tilfeller bare ser når de kongelige gifter seg. Nå fikk vi oppleve det mitt i sentrum av en storby.

Jeg ønsker og håper at sporten nå får et oppsving i både media og hos sponsorer. Det er ikke bare en sport, det er en tradisjon vi bør jobbe for å holde levende!

VIS DEM FREM – DER FOLKET ER!
(foto: Rebecca Mender)

VIS DEM FREM – DER FOLKET ER!
(foto: Rebecca Mender)

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s